Alícia Pallardó i Sandra Peris firmen al llibre d’honor de l’Ajuntament

Alícia Pallardó i Sandra Peris firmen al llibre d’honor de l’Ajuntament

Les Falleres Majors visiten l’Ajuntament i després presencien la primera mascletà de les Falles 2021 

Les Falles de 2021 ja han començat i la programació d’actes ofials ens porta per al migdia de dijous la visita institucional de les falleres majors al consistori, on Alícia Pallardó i Sandra Peris han signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament, un costum que començà fa quatre anys.  Les falleres majors de Torrent han estat rebudes pel alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez.

Premis

Després d’haver passat pel diluvi de la gran Nit de la Plantà, les 29 comissions de la ciutat acabaran de preparar hui els monuments, raó per la qual s’ajorna per a demà divendres la declaració dels monuments guanyadors. Per primera vegada en la història de la ciutat, el jurat estarà format pels mateixos representants de les comissions falleres de Torrent, que valoraran entre ells els monuments que més destaquen.

Esta decissió ha estat consensuada pels diferents membres de la Junta que, en una declaració feta este mateix matí i davant l’excepcionalitat de la situació viscuda anit, han fet públic l’acord de mantenir el concurs de monuments amb les mateixes bases que s’estableixen tots els anys, però adaptades a la situació actual.

Mascletà

També en el dia de hui, els festers i les festeres han tingut ocasió de presenciar la primera mascletà d’esta setmana fallera. L’empresa FX Global Foc ha estat l’encarregada de preparar este espectacle que ha dirigit la pirotècnica Pepa Martínez i que ha pres foc a uns trenta quilos de pólvora.

Com que enguany la situació sanitaria ha condicionat tots els actes fallers, aquesta mascletà, igual que tots els espectacles pirotècnics que es faran a Torrent, ha estat retransmesa en directe pel Facebook de l’Ajuntament i de la Junta Local Fallera, en previsió de evitar les possibles aglomeracions. 

D’altra banda, cal destacar que la Falla Cronista Beguer ha rebut la visita de la Delegada del Govern, Gloria Calero, a qui acompanyava l’alcalde Jesús Ros, i que han volgut contemplar en persona el monument que s’ha convertit en un símbol dels valors de la igualtat.

Trasllat de la Mare de Déu

Finalment, esta vesprada, al voltant de les 19:30h, tindrá lloc un dels actes fallers que més passions desperta entre els devots de la Geperudeta. Es tracta del ‘Trasllat de la Mare de Déu’, un costum que començà fa més de cinquanta anys i que des d’aleshores es seguit per molts torrentins i torrentines. Els fallers de la comissió del Barri Cotxera acompanyen la imatge de la Mare de Déu fins la parròquia de l’Assumpció, en la Plaça de l’Església, on s’estarà els dies de l’Ofrena, fins que torne al seu lloc després d’unes intenses jornades festives, de tradició i de germanor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *