Arriba la V Edició de la Setmana de la Llengua de Torrent

Arriba la V Edició de la Setmana de la Llengua de Torrent

Aquesta iniciativa combina música, art, literatura i cinema en valencià amb l’objectiu de promocionar i fomentar l’ús del nostre idioma

L’Ajuntament de Torrent impulsa la V Edició de la Setmana de la Llengua, la iniciativa que combina música, art, literatura i cinema en valencià amb l’objectiu de promocionar i fomentar l’ús del nostre idioma, així com posar en valor les expressions artístiques realitzades en valencià. En aquest aspecte, la regidora d’Educació, Patricia Sáez, afirma que l’objectiu és “divulgar en els espais públics la importància de mantenir viva la nostra llengua i d’usar-la en tots els àmbits socials mitjançant esdeveniments culturals, lúdics i de qualsevol tipus”.

D’aquesta manera, les activitats previstes per a la Setmana de la Llengua començaran dimarts que ve 26 d’abril, a les 9:15h, amb la projecció de la pel·lícula infantil Els croods: una nova era en la Sala d’actes de l’Ajuntament. Eixe mateix dia a les 19h tindrà lloc, en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura, la presentació dels llibres guardonats en els Premis Literaris Ciutat de Torrent, que en aquesta edició han recaigut en Magda Añon Espert, guanyadora del XIX Premi de Narrativa Juvenil amb l’obra Otranto, i Jesús Girón Araque, vencedor del XII Premi de Poesia amb Prèclum.

L’endemà, el dimecres 27 d’abril a les 10:30h, la Plaça de la Unió Musical acollirà la XII Jornada de Jocs Populars Adaptats, en la qual participaren, novament, les escoles d’educació especial de la ciutat. El mateix dimecres, a les 18h en el nou centre de lectura de Parc Central, es durà a terme la sessió de contacontes familiar Contes i poemes per a infants de zero a noranta anys, que estarà a càrrec de l’Argila presenta.

Així mateix, el dijous 28 d’abril, a les 9:30h, l’esplanada de la Torre serà l’escenari de la XIII Jornada de Jocs Populars, albergant una sèrie d’activitats que posen en valor els jocs tradicionals de la cultura valenciana. Posteriorment, a les 17h en la Plaça Moralets, es realitzarà la lectura pública de Otranto, on cada participant rebrà un exemplar del llibre de regal. Cal destacar que, per a participar en aquesta lectura, les persones interessades han de posar-se en contacte amb l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià a través de l’adreça usvalencia@torrent.es o en el telèfon 961111849.

El punt i final a la V Edició de la Setmana de la Llengua arribarà el divendres 29 d’abril, a les 19h a la Casa de la Cultura, amb la sessió de cinema Coses a fer abans de morir, que consistirà en la projecció del film i el posterior col·loqui amb la directora de la pel·lícula, Cristina Fernández, i la productora, Lorena Torres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *