Torrent se suma a la campanya ‘Mans al Riu’

Torrent se suma a la campanya ‘Mans al Riu’

L’Ajuntament de Torrent i la Fundació Limne uneixen forces per a potenciar accions d’educació mediambiental a les escoles i organitzen una jornada de neteja amb voluntaris

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent, que encapçala Francisco José Arnau, se sumarà al projecte «Mans al Riu», la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Esta campanya, que se celebra anualment des de fa dotze anys, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant les pràctiques que els degraden.

«Mans al Riu» és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura». Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

Enguany la campanya arriba a 36 municipis organitzant-se en dos línies d’acció diferenciades: el voluntariat enfocat a la participació de particulars i famílies i, com a novetat de l’edició 2021, una campanya especial pel públic escolar. Així, els municipis d’Alborache, Alfarb, Algemesí, Bétera, Carcaixent, Catadau, Catarroja, Elx, Gavarda, Llombai, Manises, Montaverner, Polinyà, Quart de Poblet, Sueca, Torrent i Vinalesa organitzen este cap de setmana jornades de voluntariat obertes a la ciutadania.

L’Ajuntament de Torrent anima la ciutadania del municipi a sumar-se a l’acció i col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes. Totes les persones interessades a unir-se a esta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’acudir el dia 11 de desembre, a les 11:00 hores, a carrer Mestre Fortea (junt al barranc)], des d’on s’accedirà al punt d’actuació.

L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533), ja que l’organització compta amb un pla adaptat a la COVID-19 que inclou, entre d’altres, un aforament limitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *