Flors per a la Mare de Déu en el primer dia d’Ofrena

Flors per a la Mare de Déu en el primer dia d’Ofrena

Fallers, veïns i curiosos ixen als carrers per presenciar l’entrega del ram de la màxima representant infantil, Sandra Peris

La ‘Nit de Foc’ pren la metxa de 230 kg

La vesprada de divendres ha tingut lloc la primera jornada de l’Ofrena a la Mare de Déu, que enguany compta amb dos itineraris diferents per evitar les aglomeracions. D’una banda, les comissions comencen la processó en la Font de les Granotes de l’Avinguda al Vedat i, d’altra banda, la resta de comissions que participen en esta primera jornada tenen l’eixida des del carrer de Gómez Ferrer. Com és habitual, acaben totes en la Plaça de l’Església, on fan entrega del ram de flors a la Patrona de la ciutat, la protagonista del dia de hui.

Sense haver de destacar cap incidència, i respectant les normes de prevenció sanitàries, centenars de devots -entre fallers, veïns i curiosos- es van apropar a presenciar este acte ple d’emoció, el qual fou presidit per la Fallera Major Infantil de Torrent, Sandra Peris, acompanyada per l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de Festes, José Pascual Martínez.

Han participat en esta primera jornada d’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats les comissions de: carrer Toledo, Poble Nou, Ángel del Alcázar, Plaça Concòrdia, El Molí, Cronista Vicente Beguer i Esteve, Santa Lucía i Avinguda Reina Sofia, d’una banda; i Sedaví, Antonio Pardo, La Plaça, Escultor Vicente Pallardó, Parc de Trénor, Lope de Rueda i Verge del Puig, i Sant Valerià, que han fet l’altre recorregut. La Fallera Major Infantil, Sandra Peris, i la seua Cort d’Honor Infantil han estat les encarregades de tancar la processó.

La jornada d’ahir també ens ha deixat el resultat del concurs de monuments. En un acte que s’havia posposat a causa de les dificultats que algunes comissions havien tingut per plantar el seu monument la nit de dimecres, la vesprada de divendres es va fer la lectura de les actes que declaren els guanyadors de cada secció i dels premis especials. Així doncs, la Fallera Major Infantil feu públic el resultat que donà com a guanyadora en la secció especial infantil a la falla La Plaça, amb el lema “Fills dels núvols”, de l’artista Pedro Rodríguez; i la Fallera Major declarà guanyadora de la secció especial a la falla Antonio Pardo, amb el lema “Perfuma’t”, de l’artista Sacabutx-Art. L’enhorabona a les dos comissions guanyadores i a la resta de comissions que també obtingueren premi en les diferents categories.

La festa contiua hui a les 14:30 amb la mascletà i al voltant de les 18:45 hores està programada la segona jornada de l’Ofrena, que tancaràn la Fallera Major de Torrent, Alícia Pallardó, i la Cort d’Honor. Sense oblidar que la Nit del Foc, a les 23:00 hores en Parc Central, i retransmés en directe pel facebook de l’Ajuntament i de la JLF, la pirotècnia Caballer posarà uns 230 kg de pólvora per a omplir de soroll, llum i color el cel de Torrent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *